söndag 17 februari 2013

Godaste kladdkakan

Snodde ihop ett av mina bästa och lättaste recept efter frukosten. Mormor och morfar (barnens) är på besök över helgen och lite gofika behövs ju alltid. Kladdkakan går väldigt snabbt att göra och det är lätt att ha med barnen som små assistenter när man bakar den här kakan. En häller och en rör. Själv tar jag hand om smöret så att ingen av de små bränner sig.

Kakan är av den kladdigare sorten i mitten med ett litet krispigare "lock". Personligen älskar jag när den svalnat och stått i kylen en stund så att det kladdiga har stelnat lite. Man får prova sig fram när det gäller gräddtiden, beroende på om man gillar mycket kladd eller lite och naturligtvis beroende på vilken ugn man har. Jag tar ut kakan när stickan precis släpper från kakan.



Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl (ca 100 gram) smält smör

Rör ihop samtliga ingredienser och häll upp i en form med löstagbar botten. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera gärna med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar