lördag 23 februari 2013

Skidinköp

Fem timmar senare och nu en förlamande trötthet. Dock två par längdskidor med tillhörande stavar och pjäxor och ett par slalomskidor med pjäxor rikare.

I morse fick vi ett infall att vi skulle åka och kika på slalomhjälmar till barnen nu när det reas överallt. Vi har planerat in en trip till skidbacken i morgon och även om vi tänkt hyra utrustning så kunde vi ju ändå införskaffa hjälmar, någonstans ska man ju börja.

Och från det infallet till att åh, det vore ju kul om vi kunde ta en tur i längdspåret någon gång var det tydligen inte lång väg till att även kika efter denna typ av utrustning. Sagt och gjort, iväg till stadens köpcentrum, avverkade ett par sportaffärer och gjorde därefter en avstickare till ett samhälle ca en halvtimme härifrån för att kika på slalomskidor till sonen. Dessa fick sedan följa med hem - tur! Tillbaka till köpcentrat för att hämta mannens skidor som nu skulle vara klara, barnen mutade med en mentosrulle.

På sista affären ligger barnen och brottas över sittkuddarna, jag försöker föra ett vettigt samtal med försäljaren och mannen är inne på en annan sportaffär för att hämta sina skidor. Märker när jag ska prova pjäxor att jag har jordens hål på strumporna, hur hamnade det där? Kommer i alla fall ut med både skidor, pjäxor och stavar efter att mannen räddat mig och tagit barnen ut till lekhörnan.

Nu är jag supersugen på att få sticka ut och testa mina nya skidor. Tanken på att sista gången jag åkte var när jag var 15 år försöker jag trycka långt bak i huvudet (ja inte för att det var många år sen, men ändå ;-)).

Hjälmar ... nej det hittade vi inga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar