tisdag 26 mars 2013

Hallongrottor

Om det finns någon småkaka som barnen verkligen älskar så är det hallongrottor. Storebror är ostopplig när det gäller dessa kakor och kan äta hur många som helst. Till det kommande fikabordet på påsk fick det idag bli en sats med just dessa grottor. Vi gjorde dem i mini-format i minicupcakesformar, men det går ju såklart även att göra dem större om man skall ha dem t ex som "ensam-kaka". Nu blir det en perfekt liten munsbit om man hoppas kunna smaka ytterligare godsaker på påskbordet.



Hallongrottor

Deg: 
250 gr smör
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
4.5 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver

Fyllning:
ca 1.5 dl hallonsylt

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla ingredienser till degen. 
3. Dela upp degen i mindre bitar och rulla till små bollar
4. Lägg varje boll i en pappersform och gör en liten grop med fingret för sylten.
5. Klicka ut sylten i kakorna med en tesked och grädda i 200 grader ca 15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Tänkte precis fråga om recept och såg att du lagt ut det oxå-tack! Dock- en fråga; marsanpulver? Vad är det? Här ska det bakas då särskilt min två är storförtjust i just hallongrottor!Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Ja jag funderar på vad det är med barn och just hallongrottor. Mina är tokiga i det :-)
    Marsanpulver är pulver som tillsammans med mjölk blir vaniljvisp (till till exempel paj). Vilken typ av vaniljvispspulver som helst fungerar säkert.

    SvaraRadera