söndag 7 april 2013

Morotskaka

Jag har ju inte hunnit visa er tidigare, men till påsk hade vi Leilas morotskaka som påsktårta. Jag bakade den på fredag förmiddag, men vi åt den inte förrän på lördag eftermiddag och då hade den hunnit safta till sig alldeles perfekt. Kanon med en kaka som klarar att hålla sig god även om man inte kan baka den samma dag.



Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting
60g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal va 1 lime
100 g philadelphiaost

Gör kakan så här: 
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
5. Fyll smeten i en smord form och brödad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Gör frostingen så här: 
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över morotskakan.


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar