onsdag 21 maj 2014

Hallonkladdkaka

Åh vilket härligt väder. Idag har vi haft picknick i gröngräset med barnens klass efter en härlig teaterföreställning med underbara barn.

Nu börjar snart bärsäsongen på riktigt. Jag längtar efter färska jordgubbar med grädde och allt skoj som ska bakas. Än så länge har jag fått hålla tillgodo med hallon (frysta), men det går att göra en del smarrigt på det med. Som en hallonkladdkaka. Kanon till picknick.





Hallonkladdkaka
200 gram smör
5 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250 gram hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret.
3. Rör ner socker, ägg och till sist mjöl och vaniljsocker.
4. Vispa ihop smeten med elvisp.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en 25x35 cm stor form och häll i smeten. Strö över hallon.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter tills kakan fått färg.
7. Servera gärna med grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar