torsdag 15 maj 2014

Tacktavla

Lillebror börjar bli stor och efter sommaren har vi inte längre några förskolebarn. I fem år har vi haft våra barn på samma förskola. En underbar förskola som ligger ett stenkast från vårt hus. En förskola som är liten och där barnen blivit sedda. En förskola som har ägnat sig åt maskmatningar, promenader till återvinningen, mys, sångstunder, pinnbrödsbakning, skördefester, legobyggen, snigelföreställningar, besök av fröken morot och mycket mera. En förskola där våra barn har lärt sig så mycket - hur man är en bra kompis, att man måste vänta på sin tur, att dela med sig, generositet och ödmjukhet, bland annat.

Och dessutom har pedagogerna, två gånger per år, tagit med våra små på läger, med övernattning. Barnen har älskat det, att få sova borta, med kompisarna, utan oss. Och det har varit korvgrillning, skogspromenader, köttbullssmörgåsar till frukost och besök av Trolle. Vilken otrolig förmån det har varit för barnen att få uppleva det här lilla extra som faktiskt inte alla pedagoger på förskolorna tar sig tid och ork tid/eller har möjlighet till.

Detta och så mycket mer har våra barn fått uppleva under deras år på förskolan. Nu är denna tid snart bakom oss och förskolan ska dessutom flytta. Ett litet tack, där det borde rymts så mycket fler ord, kommer vi lämna efter oss, den sista dagen på terminen. 

Tacktavlan gör jag precis som namntavlorna med de ord som önskas. Kanske är ni fler än jag som vill uttrycka ert tack på detta sätt. 


Andra tavlor som är uppskattade som avslutningspresenter ser du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar