söndag 17 augusti 2014

Holiday Village Seaview Ibiza - del 1

Denna sommaren har jag och familjen semestrat på Ibiza - den så kallade partyön.
Efter att ha läst ett antal artiklar om Ibiza, dess fina miljö och 58 badvikar så bestämde vi oss för att boka en resa till Holiday Village Seaview Ibiza. Holiday Village Seaview Ibiza ligger på den västra sidan av landet i den södra sidan i San Antoni-bukten. Hotellet ligger relativt isolerat med bara ett par affärer och ett par strandrestauranger i närheten.

Seaview Ibiza är ett all inclusive-hotell, vilket vi egentligen inte brukar boka. Denna gång gjorde vi dock ett undantag då det var väldigt svårt att hitta något annat hotell som passade oss. Vi var helt inställda på att vi skulle tröttna på buffématen relativt snabbt och var lite oroliga för detta då vi stannade två veckor, men det blev faktiskt aldrig ett problem. Skolmatsalsmiljön (som lätt uppkommer när det är en stor restaurang) och det höga ljudet räddades av den fina verandan som vette mot havet och en njutbar utsikt. Där ute åt vi alla våra måltider och som tur var fanns det alltid plats, även om verandan inte var så stor.

Fantastisk utsikt från matsalens veranda

Anledningen till att vi inte ledsnade på maten tror jag är att buffématsalen innehöll så mycket olika att välja på, det fanns liksom alltid något som passade. Det fanns en liten egen avpassad buffé i passande höjd till barnen vid varje måltid. Till frukosten fanns det alltid en hel massa gott bröd. Och eftersom den var anpassad till engelsmän fanns ju såklart även ägg, vita bönor, bacon och rostat bröd, (som dock inte riktigt är min grej). Plus en massa frukt och andra godsaker. Det fanns alltid omelette (me like!) att få till lunch (och frukost), salladsbuffé, ostar, minst 4-5 varma rätter och de stod alltid och stekte minst 1-2 rätter ute i matsalen. Efterrättsbuffé fanns såklart och en kulglassbar med diverse toppingar. Varje tisdag middag hade de chokladfontän till barnens förtjusning. Mest fikabröd tyckte jag det fanns vid frukosten (konstigt nog), men det var även fikabuffé vid poolen på eftermiddagarna tillsammans med frukt. Och så kunde man hämta lite pizzabitar, hamburgare etc vid poolen om man behövde en snack (hur man nu kunde behöva det ;-))

Förutom buffén så fick vi två dagar/vecka äta på några av de tre a la carte restaurangerna - hamburgare, pizza eller grill. Dessa var helt ok, även om jag har ätit på bättre. Dessutom var det skönt att byta miljö lite grann.

Vi bodde i ett familjerum i huvudbyggnaden med utsikt mot både hav och pool. Lägenheten var fräsch, ganska nyrenoverad (dock är nog inte korridorerna gjorde på ett bra tag), med en dragdörr mellan vårt sovrum och barnens krypin. En lagom stor balkong och där fanns även ett litet kylskåp om man ville ha kallt vatten på rummet.

Utsikt från hotellrummet över pool och hav.

Hotellet har ett fint poolområde, med en liten barnpool för de minsta och en stor sammanhängande pool för större barn och vuxna. Det är "strandpooler" som sluttar mot det djupare, men även en riktigt djup pooldel där man man hoppa och dyka. Det finns badvakter och de är väldigt noga med att poolen stängs då det har förorenats i poolen, vilket tyvärr händer ganska ofta. Eller som den 5-åriga engelska pojken vi träffade sa "- red flag goes up, poo goes in". Ingenting vi varken såg eller fick bekräftat men den röda flaggan som förbjöd bad kom upp titt som tätt.

Sen är det där med solstolarna. Vad är problemet egentligen? Måste man verkligen gå upp i ottan för att över huvud taget få solstolar? Hotellet har många stolar och parasoller men när vi kom ut vid niosnåret (man har ju ändå semester) så var i stort sett alla stolar tagna. Att få stolar i den närmaste anslutningen till poolen vid den tiden var helt uteslutet. Det gjorde oss egentligen inget, och vi lyckades få stolar varje dag, men ändå. Jag kommer aldrig förstå mig på den hysterin att man ska gå upp enkom för att lägga handdukar på en stol. För det var ju inte så att det låg något/någon annan på stolen än just handduken förrän framåt tiosnåret.

Vattenlandet 

I anslutning till hotellet finns ett stort vattenland som man får använda hur mycket man vill. Även här har de väldigt bra säkerhet. Vid varje vattenrutschbana stod två badvakter som kollade att det var ledigt i banan och att barnen var tillräckligt stora för att åka och att de visste hur man gjorde. Här hängde vi då och då men det var ganska skönt att inte se vattenlandet hela tiden. Tror det hade blivit betydligt mer tjat om att få springa och åka då :).

Cool kille en millisekund innan ....  

.... vågen slår in :-)

Stranden ligger i en liten vik strax nedanför hotellet. Det är inte hotellets privata och man måste gå ut genom framsidan av hotellet för att nå den, men den är liten och fin och de flesta dagar var det jättefint vatten. Ett par dagar blåste det lite så att vattnet grumlades. Dock är det inget snorkelvatten. Vi låg aldrig på stranden så därför vet jag inte vad solstolar kostade, men generellt så var det ganska dyrt att hyra dessa runtom på ön. Dagarna då det blåste var det häftigt att gå ut på stenarna och kika på vågorna. Det var också en perfekt plats att se solnedgången på, ca 21.15.

Mina bästa 

Återkommer i del 2 med bland annat barnaktiviteter och tur runt ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar