torsdag 13 november 2014

Strassburgare med chokladsmak

När jag bakade strassburgare så valde jag att dela degen i två. Jag smaksatte den ena med vaniljsocker och den andra med kakao. Smidigt att få två olika kakor på en och samma gång.

Det blev lite delade meningar här hemma om vilken kaka som var godast, men själv tyckte jag om båda. De smakar egentligen väldigt olika, vilket är bra. Då kan man ta flera :-).



Strassburgare med chokladsmak

200 gram rumsvarmt smör
75 gram florsocker
250 gram vetemjöl
2 msk kakao

Gör så här: 
1. Klä en plåt med bakplåtspapper
2. Vispa smör och florsocker poröst
3. Tillsätt vetemjöl och fortsätt vispa tills du har fått en krämig och spritsbar deg.
4. Tillsätt kakaon (vill du göra två smaker delar du degen och tillsätter hälften av kakaon)
5. Spritsa ut kakorna på plåten (det är lämpligt med en stor öppen stjärntyll).
6. Garnera kakorna om du önskar.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar