Kalasen duggar tätt i hemmet under maj och juni och snart är det dags för storebror att ha kalas. Planeringen pågår för fullt och hela klassen är inbjuden. Och jag funderar över om vi tagit oss vatten över huvudet ;).
En perfekt liten sötsak till fikabordet är godbiten med de många namnen. Vad kallar du dem? Gräddbullar, mumsmums, skumtoppar, kokostoppar eller kokosmums?
Kokosmums är inte speciellt svåra att göra. Dock underlättar det om du har en assistent när du bakar, antingen i form av en maskin eller någon som du kan alternera med när det gäller vispandet som tar en liten stund.
Kokosen har jag färgat med blå pastafärg men det behövs förstås inte utan det blir snyggt med vita bitar också. Eller så kan man blanda kokosen med kakao så smakar de lite choklad. Take your pick!
Kokosmums
4,5 dl strösocker
1 äggvita
0,75 dl florsocker
1,5 dl iskallt vatten
1.5 dl kokhett vatten
1,5 msk gelatinpuver
Garnering
Ca 4 dl kokosflingor
Ev pastafärg el karamellfärg
Gör så här:
1. Rör ihop socker, florsocker och äggvita i en skål.
2. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
3. Värm upp det andra vattnet kokett och rör sedan ut gelatinpulvret i vattnet tills det är klumpfritt.
4. Vispa ner detta i blandningen med en elvisp/bakmaskin
5. Vispa i 30 minuter. Blandningen kommer då att vara tjock, porös och fluffig.
6. Mät upp hälften av kokosen i en form på 20x30 cm och häll ner smeten där.
7. Strö över resten av kokosen.
8. Låt stå kallt i två timmar innan du skär i lämpliga bitar.
9. Glöm inte att doppa kanterna i kokos.
10. Mumsa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar