Snickerskakan är en riktigt söt godbit, men den kan ju inte bli så mycket annat när man både stoppar jordnötssmör och sirap i smeten. Samtidigt är den väldigt crunchig och kakan passar fint både till fikat och till godisbordet.
Snickerskakor
10 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här :
1. Värm jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på spisen (koka inte).
2. Blanda rice crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke
3. Rör ner den lite uppvärma jordnötsblandningen i crispblandningen. Blanda ordentligt.
4. Platta ut smeten i en form på ca 20 *30 cm.
5. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut över kakan.
6. Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera.
7 Förvara i kylskåp eller frys in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar