Jag har modifierat, eller rättare sagt, förenklat receptet något då jag varken la saffranet i starksprit eller använde vetemjöl special som rekommenderades i receptet, men ändå blev bullarna verkligen top notch.
Jag kan också tipsa om att pensla bullarna i smör och doppa dem i socker strax före de ska ätas och inte direkt efter gräddningen om du planerar att frysa dem.
2 pkt saffran
2 dl socker
2 msk vatten
50 gram jäst
175 gram rumsvarmt smör
1 krm salt
5 dl mjölk
13,5 dl vetemjöl
Till pensling
1 ägg
Efter ugnen
50 gram smält smör
1 dl socker
Gör så här:
1. Lägg saffranen i vattnet och låt stå i en halvtimme.
2. Värm mjölken till 37 grader.
3. Smula jästen och lägg i en bunke.
4. Häll i socker, smör, mjölk och saffran.
5. Tillstätt salt och mjöl (behåll 1 dl till utkavlingen).
6. Arbeta i maskin i 15 min eller knåda själv i 20 minuter.
7. Jäs i 60 minuter.
8. Rulla små bollar och lägg i en muffinsform.
9. Låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
10. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
12. Grädda ca 8-10 minuter.
13. Låt svalna under bakduk.
14. Pensla på smält smör och rulla i socker.
Receptet kommer från Sweet and Simple.
Dem ser goda ut:)
SvaraRadera