tisdag 30 september 2014

White Chocolate Chip Cookies with Peanuts

Det här är definitivt de godaste kakor jag någonsin har bakat. By far! De går liksom bara inte att sluta äta och det är inte alls förvånande att det inte längre finns några kvar i frysen.

Grundreceptet hittade jag hos Sabina, men då farinsockret var slut så bytte jag detta mot brun farin (som inte är riktigt samma sak) och det blev en riktig hit.

Det finns inte så mycket mer att säga om den här kakan än att den är en vinnare. En solklar sådan!



White Chocolate Chip Cookies with Peanuts
(ca 28 kakor)

150 gram rumstempererat smör
175 gram brun farin
165 gram strösocker
2 msk vaniljsocker
225 gram vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 ägg
125 gram hackad vit choklad
75 gram jordnötter

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Vispa upp smör, brun farin, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Tillsätt ägget och vispa lite till.
4. Tillsätt mjölet, blandat med bikarbonatet, hackad vit choklad och jordnötter
5. Rulla smeten till små bollar (jag använder en glasskopa som är knappt fylld för lagom storlek).
6. Platta till (OBS! Kakorna flyter ut i ugnen så lägg dem inte för nära varandra).
7. Grädda ca 15 minuter. De skall vara en aning bruna, men ska ej bli för hårda.
8. Låt svalna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar