Fler höst- och helgprojekt - det gäller att passa på medan tid finns och naturen är vacker :-)
Lite pyssel är det och lite tid tar det, men ack så gott det är med biskvier. Och så perfekt att ha i frysen och plocka fram när det kommer besök.
Då biskvier är ganska mastiga att äta så valde jag att göra relativt små bottnar. Jag klickade ut dem med hjälp av en rund tyll för att få dem ungefär lika stora och (förhoppningsvis) runda. Och det blev faktiskt ganska bra. Krämen la jag på med hjälp av en sked. Chokladdoppningen, som jag tycker är svårast (det här med att inte få choklad på hela botten men ändå få den att täcka krämen), gjordes med hjälp av fingrarna. Det gäller helt enkelt att hålla i botten så långt bort från doppningsområdet som möjligt, doppa och låt rinna av.
På det hela taget så blev det ändå ganska bra både till smak och utseende.
Daimbiskvier
(ca 20 st)
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
150 gram Smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
1,5 dubbeldajm
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
0,5 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan.
Blanda ihop med socker och äggvita.
Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. )Jag använde sprits med rund tyll för att få jämna bottnar)
Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills det fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser (ej dajmen) till en slät kräm.
Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen.
Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
Ställ i kyl eller frys minst en timme.
Smält chokladen.
Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvara i kyl eller frys (tas då fram ca 20 min före servering).
Daimbiskvier är ju så gott! Biskvier överhuvudtaget förresten.. En favorit hos mig! :)
SvaraRaderaJa jättegott :-). Nästa gång tror jag att jag ska prova päron.
SvaraRaderaÅhhh jag som ska äta nyttigt denna veckan, dom här såg så goda ut att jag vill baka dom NU!
SvaraRadera