Twixkakor
(ca 20 st)
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempererat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ta fram en ugnssäker form som är ca 20x30 cm (inte större)
Ställ ugnen på 175 grader
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten.
Tryck sedan ut degen i formen och grädda i ca 20 minuter
Rör sedan ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40-50 minuter på låg värme (gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg).
Bred ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bred ut detta över den svala kolafyllningen. Låt stå svalt.
Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig (den får inte bli för kall för då är det svårt att skära fina bitar).
Efter ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen, med exempelvis en gaffel.
Förvara kakan svalt, och ta fram ca 20 minuter innan den ska serveras.
'
Ser grymt goda ut. Måste testa :)
SvaraRaderaMvh, Ellinor
Ser riktigt goda ut, det måste jag testa på!
SvaraRaderaKram