Ett av helgens kreativa projekt. Att få tid att pyssla är som ett kinderägg - tre önskningar i en :-). Baka, fota och äta godsakerna. Tre saker som jag tycker väldigt mycket om. Riktigt kul är det när man kan kombinera dem.
Daimkakorna med kokos uppskattas av alla i familjen, liten som stor. Ett litet tips är att halvera satsen om du inte vill bjuda hela grannskapet, för det blir ganska många kakor. Och då de är försvinnande goda så är det väldigt lätt att de slinker ner i egen mage annars.
Daimkakor
1 msk vaniljsocker
2,5 dl brunt rörsocker
2,25 dl strösocker
300 gram smör
2 ägg
7,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl kokosflingor
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Smält smöret
Blanda rörsocker, ägg och vaniljsocker
Häll i smöret och blanda i kokos
Vänd ner resten av ingredienserna lite åt gången och vispa väl
Hacka daimen och blanda i (med hjälp av händerna).
Rulla små bollar av degen (använd gärna en glasskopa för att få samma storlek på kakorna).
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem
Gräddas i 175 grader i ca 9-10 minuter.
Låt kakorna ligga kvar på plåten och svalna då blir de mjuka och goda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar