Om det är något jag älskar att baka så är det biskvier. Helst bakar jag dem små, så att man kan äta flera. Och gärna i olika smaker.
Kolabiskvin är ny för mig. Men ack så god. Annars är en av mina personliga favoriter päronbiskvier med mintchoklad.
Tidigare har jag även bakat chokladbiskvier, daimbiskvier och blåbärsbiskvier med vit choklad. Just take your pick!
Biskvier med kolafyllning
(ca 20 st)
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
100 gram Smör
1,5 dl florsocker
1 ägggula
0,5 msk ljus sirap
0,5 tsk kakao
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Hackade mandelspån
Gör så här:
Botten
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Hackade mandelspån
Gör så här:
Botten
1. Riv mandelmassan.
2. Blanda ihop med socker och äggvita.
3. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. )Jag använde sprits med rund tyll för att få jämna bottnar)
4. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills det fått en fin färg.
Fyllning
1. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm.
2. Bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
3. Ställ i kyl eller frys minst en timme.
Garnering
1. Smält chokladen.
2. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
3. Strö på lite hackade mandelspån som dekoration.
Förvara i kyl eller frys (tas då fram ca 20 min före servering).
2. Blanda ihop med socker och äggvita.
3. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. )Jag använde sprits med rund tyll för att få jämna bottnar)
4. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills det fått en fin färg.
Fyllning
1. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm.
2. Bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
3. Ställ i kyl eller frys minst en timme.
Garnering
1. Smält chokladen.
2. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
3. Strö på lite hackade mandelspån som dekoration.
Förvara i kyl eller frys (tas då fram ca 20 min före servering).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar