Storebrors födelsedagstårta.
Det är alltid lika spännande när man ska göra något för första gången. Jag hade aldrig innan täckt en tårta med marsipan, men önskar sonen marsipantårta då får man ju lov att göra sitt bästa. Marsipanen kom på och sonen blev nöjd = mamman nöjd. Visst behövs det mer träning, men det blev ändå helt ok för att vara första gången.
Tårtan är gjord av vaniljbottnar, fylld med hallonmousse och glasscreme. Jag spacklade med grädde och har kavlat marsipanen. Även prickarna är marsipan och ögonen är vanliga lakrits-godisar.
Hallonmousse
(Räcker till ca 1 lager)
5,5 dl hallon
1 dl socker
1 msk gelatinpulver
3 dl grädde
Koka upp hallonen med sockret.
Pressa hallonen genom en finmaskig sil så att kärnorna försvinner.
Låt samtidigt gelatinet svälla i 2 msk vatten och rör sedan ner detta i hallonpruén.
Vispa grädden hårt och vänd sedan ner hallonpurén i grädden.
Ställ i kylen en stund.
Glasscreme
(Räcker till ca 1 lager)
2-3 dl grädde
2-3 dl vaniljkräm (exempelvis marsankräm gjord på pulver)
Gör så här:
Gör i ordning vaniljkrämen och ställ i kylskåpet. Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. Blir den inte tillräckligt fast så vispa lite till, annars är den klar.
2-3 dl grädde
2-3 dl vaniljkräm (exempelvis marsankräm gjord på pulver)
Gör så här:
Gör i ordning vaniljkrämen och ställ i kylskåpet. Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. Blir den inte tillräckligt fast så vispa lite till, annars är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar