onsdag 19 juni 2013

Havrekakor med vit choklad

Ibland får man baka lite utefter de ingredienser som skåpen erbjuder. Till kommande midsommarhelg blir det därför havrekakor med vit choklad. Enkla att baka och ljuvligt goda. De smälter i munnen men är ändå lagom krispiga. Snabbt och lätt. Precis vad en småbarnsmamma behöver så här en dag före semestern är här.



Havrekakor med vit choklad
200 gram rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 gram grovt hackad vit choklad

Gör så här:
Rör ihop smör och socker.
Blanda sedan i resten av ingredienserna
Rulla till ca 20-30 små bollar.
Lägg bollarna glest på två plåtar täckta med bakplåtspapper och tryck till lite lätt.
Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader.
Låt kallna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar