Kokoskakan - en traditionell kaka. Lättbakad och god. Denna gången upphottad med chokladsmörkräm emellan.
Receptet hittade jag hos Bakverk och Fikastunder.
Kokoskakor med chokladsmörkräm
Ca 20 st
3 äggvitor
2 dl socker
7 dl kokos
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och låt svälla en stund.
Runda små bollar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en lätt fuktad hand.
Grädda i ca 175 grader i ca 10 minuter.
Chokladsmörkräm
50 gram mjukt smör
1,25 dl florsocker
1 msk kakao
ca 1-2 msk kokhett vatten
Gör så här:
Vispa mjukt smör, florsaker och kakao.
Vispa ner vatten, lite i taget till du får en bredbar konsistens (var försiktig med vattnet så chokladkrämen inte blir för lös).
Bred chokladkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resterande kakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar