Bananmuffinsen är så himla goda. Väldigt fluffiga. Och perfekta att göra när man har ett par bananer som har blivit liggande. Jag brukar oftast göra dem enligt receptet nedan men ibland slänger jag i lite chokladknappar också om jag vill äta dem utan frosting men ändå vill göra dem lite roligare.
Ett tips är att smaka av och inte blanda i för mycket karamelliserad mjölk på en gång. Då tar fluffet lätt över smaken på hela muffinsen och det kan även (om det nu kan det) bli alltför sött.
Bananmuffins
(ca 16 st)
Muffins
125 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 st bananer
2 msk het mjölk
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 4/4 dl mjöl
Frosting
3 dl grädde
2-3 msk karamelliserad mjölk
Gör så här:
Bananmuffins
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Vispa därefter i ett ägg i taget.
3. Mosa bananerna och blanda i dem.
4. Blanda mjölk och bikarbonat och vänd ner i smeten.
5. Blanda till sist i bakpulvret blandat med mjölet.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3.
7. Grädda i 180 grader ca 15-18 minuter (muffinsen är klara när degen släpper från stickan).
Dulche de leche-fluff
1. Vispa grädden
2. Blanda i den karamelliserade mjölken
3. Spritsa din muffins
Vill du få fler smarriga recept så missa inte att följa made by Helle med Bloglovin. Då dyker alla nya inlägg upp i ditt flöde snabbt och smidigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar