fredag 4 april 2014

Chokladbiskvier

Minibiskvier. Små små munsbitar, som det är ok att ta två av. Minst. Och finns det flera olika sorter så vill man ju smaka alla. Helst.

I helgen bakade jag chokladbiskvier och päronbiskvier (recept på dessa kommer senare). En sats med bottnar men två olika fyllningar. Och ja, jag smakade båda. Såklart.

Ibland bakar jag dock bara bottnarna, som det går fint att frysa för att sedan ta fram när det är dags att fylla dem. Då går det hela lite snabbare. Men det blir lika gott.




Chokladbiskvier
(ca 20 st)

Botten: 
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita

Fyllning:
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 tsk kako
1 ägggula

Garnering:
100-150 gram mjölkchoklad

Gör så här: 
Botten
1. Riv mandelmassan.
2. Blanda ihop med socker och äggvita.
3. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. (Jag använde sprits med rund tyll för att få jämna bottnar)
4. Grädda i 175 grader, ca 20 minuter tills bottnarna fått en fin färg.

Fyllning
1. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm.
2. Bred fyllningen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
3. Ställ i kyl eller frys minst en timme.

Garnering
1. Smält chokladen.
2. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.

Förvara i kyl eller frys (tas då fram ca 20 min före servering).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar